Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" για την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων

                                                           
                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού με δελτίο τύπου, αναφερόμενη στην απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για τη μακροχρόνια εκμίσθωση των τουριστικών χώρων του "Ακρωτηρίου" στην Περαία, του "Ακτιον" στην Αγία Τριάδα και του "Κτήματος Καραγκιόζη" στον Πάλιουρα Επανομής, αυτολιβανίζεται ευλογώντας τα γένια της, κάνει λόγο για..... "κοιμώμενους γίγαντες" και προσπαθεί να παινεύεται για το "στρατηγικά σχεδιασμένο πλάνο ανάπτυξης" που τάχα ακολουθεί.

Από "στρατηγικό σχεδιασμό" πρέπει να πούμε ότι χόρτασαν οι δημότες του Θερμαϊκού, καθώς οι κινήσεις της δημοτικής αρχής, και αυτής, στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου, και της προηγούμενης, ακολουθούν το δρόμο του ερασιτεχνικού αυτοσχεδιασμού και του "όπου φυσάει ο άνεμος".
Για παράδειγμα, ενώ για το "Άκτιον" και το "Ακρωτήρι" η διοίκηση του δήμου είχε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε πολύ πρόσφατα απόφαση για την εκμίσθωσή τους για πέντε χρόνια, έρχεται τρεις μήνες αργότερα η ίδια διοίκηση, ακυρώνει εκείνη τη δική της απόφαση και ζητάει τα πέντε χρόνια να γίνουν.... είκοσι πέντε (25). 
Κάτι ανάλογο, συνέβη και με το Κτήμα Καραγκιόζη. Θυμόμαστε όλη την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου για την παραχώρηση της έκτασης 25 στρεμμάτων δημοτικής πλαζ, στη μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς δωρεάν για 25 χρόνια. Ένα θέμα για το οποίο η διοίκηση του κ,. Μαυρομάτη αναγκάστηκε να κάνει πίσω μετά τη θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε. Και τώρα, πέντε μήνες μετά, έρχεται η δημοτική αρχή και ανακοινώνει την εκμίσθωση του χώρου για camping-κατασκήνωση-τουριστική εκμετάλλευση, χωρίς να ξεκαθαρίζει προκαταβολικά το τι ακριβώς σκέφτεται να γίνει με το συγκεκριμένο χώρο και πως αυτός θα λειτουργήσει. ΜΙλάμε δηλαδή για πολύ...."στρατηγικό σχεδιασμό".
Η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" ψήφισε λευκό και για τις τρεις περιπτώσεις, δηλώνοντας ότι ενώ δεν είναι αντίθετη στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, από την άλλη δεν μπορεί να επιβραβεύσει με την ψήφο της ακριβώς τέτοιους ερασιτεχνισμούς και παρόμοια παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού από τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη.
Τίθεται όμως, με την ευκαιρία και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα: Προς όφελος ποίου πρέπει να γίνεται η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας; Στο δελτίο τύπου που προαναφέραμε, γίνεται αναφορά για εισπράξεις διάφορων ποσών από το Δήμο. Που όμως πάνε αυτά τα ποσά; Μήπως υπήρξε καμια βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών; Μήπως βελτιώθηκε η άθλια καθαριότητα παρά τα τεράστια ποσά που δίνονται στον εργολάβο; Μήπως εξαλείφθηκε το αίσχος της λακκούβας; Η πάλι μήπως μειώθηκαν σοβαρά τα πανάκριβα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες του Θερμαϊκού, τα πιο ακριβά σε όλη την Ελλάδα;
Η δημοτική μας παράταξη δεν θα πάψει να φωνάζει πως χρειάζεται ανασχεδιασμός στην ακολουθούμενη από τη δημοτική αρχή πολιτική που ακολουθεί και ένα πραγματικό σχέδιο ανάπτυξης. Διαφορετικά, πολύ φοβόμαστε ότι το καράβι του Δήμου πλέει κατευθείαν στα βράχια.

Περαία  3 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ