Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σπ.Κουζινόπουλος: «Δίνουμε φιλί ζωής στην Επανομή»


Με το σύνθημα «αλλάζουμε το Δήμο - παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας», ξεκίνησε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας τη συζήτηση με μέλη της Κίνησης Πολιτών Επανομής, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού,  Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία Θερμαϊκού αλληλεγγύης και ανατροπής».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κϊνηση: «Με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη (δημιουργία Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης) και με αυξημένες αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια (μιας μορφής αυτοδιοίκητου), μας παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του στη χθεσινή συνάντηση - συζήτηση που είχαμε στα γραφεία της ΚΠΕ και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες της Επανομής εδώ και χρόνια.

Είπε, επίσης, ότι η νέα δημοτική αρχή θα θέσει άμεση προτεραιότητα στα προβλήματα της καθημερινότητας όπως είναι οι κατεστραμμένοι δρόμοι, ο ηλεκτροφωτισμός, τα σκουπίδια και η κακή ποιότητα του νερού και θα φροντίσει να γίνει αλλαγή του Γενικού  Πολεοδομικού Σχεδίου, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαετία στο Δ.Δ.της Επανομής.


Πρότεινε τρόπους για την κατοχύρωση στο Δήμο όλων των ακινήτων που διεκδικεί το ΤΑΙΠΕΔ, με νομικές και κινηματικές διαδικασίες και την επιτακτική απαίτηση από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας,  να τηρήσουν το όριο ασφαλείας των 300 μ. από σχολεία, γήπεδα και παιδικούς σταθμούς. 

«Εμείς», καταλήγει η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Επανομής, «ελπίζοντας να τηρηθεί το ομολογουμένως προοδευτικό πρόγραμμά του σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού του, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του αυτή».

Άλλα προβλήματα της Επανομής

Άλλα προβλήματα, τα οποία επισημάνθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης και ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος υποσχέθηκε να ασχοληθεί σοβαρά με αυτά μόλις αναλάβει η νέα δημοτική αρχή της «Συμπολιτείας», είναι:

-Η έλλειψη πρασίνου, η απουσία πάρκων, η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ποδηλατόδρομου από τον οικισμό της Επανομής μέχρι την παραλία της.

-Οι ανάγκες σε σχολική στέγη, όπως για παράδειγμα το 1ο δημοτικό σχολείο, οι αίθουσες του οποίου στάζουν με την πρώτη βροχή, αλλά και ο παιδικός σταθμός.

-Το πρόβλημα που δημιουργεί στους αθλούμενους νέους και τους συλλόγους της περιοχής η έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου.

-Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν στην Παραλία Ποταμός, ώστε να μπορούν νόμιμα να λειτουργήσουν τα δημοτικά αναψυκτήρια

-Παραλία Φανάρι (Ναυάγιο, Ακρωτήριο Μύτικας): Αξιοποίηση  με σεβασμό στον υδροβιότοπο π.χ. Οικοτουριστικό πάρκο με δυνατότητα παρατήρησης των ειδών (πτηνών και μη) που  σταθμεύουν, ώστε να το επισκέπτονται μαθητές, φυσιολάτρες κλπ. αλλά και να αποτραπεί η αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος από την ανθρώπινη παρέμβαση.

-Πρώην Κάμπινγκ Ε.Ο.Τ.: Προσπάθεια να περιέλθει πλήρως στην κυριότητα του δήμου, σε εφαρμογή παλαιότερων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ώστε να σταματήσει να ρημάζει αναξιοποίητο ένα από τα μεγαλύτερα κάμπινγκ των Βαλκανίων.

-Αξιοποίηση των δύο δημοτικών πλαζ στην Παραλία της Επανομής και στο Κτήμα Καραγκιόζη, καθώς εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργούν και ρημάζουν.

-Άμεση επαναλειτουργία των κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, που διαθέτουν υποδομές φιλοξενίας και άθλησης και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα για την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

-Αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να ολοκληρωθεί και να αρχίσει να λειτουργεί επιτέλους το έργο της αποχέτευσης.

- Βελτίωση της εισόδου της Επανομής, σύνδεση με Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας παράκαμψη Πλαγιαρίου.

-Οι παιδικές χαρές είναι ελάχιστες και ορισμένες από αυτές είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών.

-Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, πεζοδρόμια για να μπορούν να κινούνται οι άνθρωποι.

-Αντιμετώπιση του προβλήματος της Δημοτικής Αγοράς η οποία μαραζώνει, καθώς λόγω των σχετικά υψηλών ενοικίων, ο δήμος χάνει έσοδα.

-Εξορθολογισμός στα αυξημένα δημοτικά τέλη και στην τιμή του νερού (Π.Χ. Beach bar σε παραλία και κατάστημα 25 τ.μ. στη Δημοτική Αγορά πληρώνουν το ίδιο: 12 € ανά τ.μ.