Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ο "Ύμνος της Συμπολιτείας" και ο αξέχαστος Θανάσης Παπατόλιος

Απευθύνοντας για μία ακόμη φορά το στερνό «ΑΝΤΙΟ» στον αγωνιστή Θανάση Παπατόλιο, που συνοδεύουμε σήμερα στην τελευταία του κατοικία, θέλουμε να θυμίσουμε ότι είχε επιμεληθεί κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο, για τη δημιουργία του «Ύμνου της Συμπολιτείας Θερμαϊκού», σε  στίχους και μουσική του Θωμά Κοροβίνη.

Το τραγούδι, με τίτλο «Οι Νικητές», που  ερμηνεύουν εκπληκτικά  μαζί με τον συνθέτη οι Δημήτρης Ζερβουδάκης και  Μαρία Φωτίου, είχε γραφτεί από τον Κοροβίνη το 2008 και το βράδυ που ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα  των δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαίου, ο αλησμόνητος φίλος και συναγωνιστής μας Θανάσης Παπατόλιος, είχε την θαυμάσια ιδέα να το μετατρέψει σε «Ύμνο της Συμπολιτείας». Δημιουργώντας προς το σκοπό αυτό  ένα πολύ όμορφο βίντεο, που το είχε «ντύσει» με φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις της «Συμπολιτείας».   Και όπως αναφέρεται στους στίχους του ύμνου:
 “Μας κερδίσατε και μας ψήσατε,
αλλά δεν μας πείσατε.
Μας κερδίσατε, μας πατήσατε
μα δεν μας νικήσατε”
Ο  Θανάσης Παπατόλιος το τραγούδι αυτό το είχε αφιερώσει σ΄όλους τους ηττημένους των κοινωνικών αγώνων, που αγωνίζονται όμως για ιδέες, αξίες και δικαιοσύνη. Και όπως σημείωνε χαρακτηριστικά:
«Το τραγούδι αυτό, κάναμε ύμνο της Συμπολιτείας, επειδή πιστεύουμε στη διαχρονικότητά του, που μας αφορά άμεσα, και ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις προτροπές του για να φτάσουμε τελικά στη νίκη, που θα είναι μια θετική προσφορά στο κοινωνικοπολιτικό ισοζύγιο του τόπου μας. Πολύ περισσότερο που όπως διακηρύξαμε από την πρώτη στιγμή, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας «Η Συμπολιτεία  ΗΡΘΕ για να ΜΕΙΝΕΙ» ! 

Σ΄ευχαριστούμε Θανάση Παπατόλιο για την προσφορά σου. Σ΄ ευχαριστούμε για τους αγώνες σου. Και να είσαι σίγουρος ότι στο μεγάλο και δυστυχώς χωρίς επιστροφή ταξίδι σου, θα σε συντροφεύει η σκέψη όλων των συμπολιτών μας στο δήμο Θερμαϊκού που δεν πρόκειται να σε ξεχάσουν ποτέ για όσα πρόσφερες σ΄αυτό τον τόπο. Καλό κατευόδιο.