Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση της Συμπολιτείας Θερμαϊκού για τη Θαλάσσια Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης

Δημόσια εκδήλωση-συζήτηση, διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με θέμα τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβάλει στο διάλογο αλλά και στην επίσπευση του τόσο σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης: Πόσο θα επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού αυτό το μεγάλο έργο».

Βασικοί εισηγητές θα είναι οι: 
-Απόστολος Αντωνούδης, Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η οποία ως γνωστόν έχει αναλάβει Συντονιστής του έργου
-Δέσποινα Καραρήγα, Συγκοινωνιολόγος, αρμόδια αστικού σχεδιασμού Θεσσαλονίκης
-Μιχάλης Τσιτώτας, Διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού υποδομών των μεταφορών της Θεσσαλονίκης.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν στην εκδήλωση και να διατυπώσουν τις θέσεις τους οι βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης, οι δήμαρχοι Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων του δήμου Θερμαϊκού, ειδικοί επιστήμονες κ.α.

Μετά τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Όπως αναφέρει σε εισαγωγικό του σημείωμα ο Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος:
«Η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης (ΘΑΣΘ), όταν επιτέλους υλοποιηθεί, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή του Θερμαϊκού, σημαντικό εργαλείο υποδομής για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Δεδομένου ότι από την ώρα που θα τεθεί σε λειτουργία, θα βοηθήσει στη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων του προς το κέντρο της μεγαλούπολης, αλλά και στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και τουριστών.
Σε γενικές γραμμές, η λειτουργία της ΘΑΣΘ θα επηρεάσει θετικά το σύνολο του πληθυσμού του μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι θα έχει ιδιαίτερα θετική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και προαστιακών περιοχών της Θεσσαλονίκης, λόγω της συμβολής της στην βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα των μέσω μαζικής μεταφοράς. Επίσης, η ΘΑΣΘ δεν θα προσφέρει μόνο ποιοτικότερη μετακίνηση των πολιτών αλλά θα συμβάλει και στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου της πόλης».