Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Διάβημα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τη στέγαση του Αίαντα

Διάβημα στο δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, ζητώντας την κατεπείγουσα εξεύρεση λύσης από τη δημοτική αρχή στο θέμα του «άστεγου» πλέον Αίαντα Θερμαϊκού, ενός από τα καλύτερα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» πρότεινε τη σύγκληση από τον Δήμαρχο σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος εκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού (Πολιτισμού-Αθλητισμού, Παιδείας, Τεχνική Υπηρεσία κλπ), οι αθλητικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να εξεταστεί η άμεση στέγαση των μικρών αθλητών και του εξοπλισμού του «Αίαντα» σε νέο κατάλληλο χώρο.
Σημειώνεται ότι μετά από μήνυση που υποβλήθηκε από εκπαιδευτικό-γυμναστή στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε δικαστική απόφαση για την έξωση του Γυμναστικού Συλλόγου Αίας Θερμαϊκού από το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Περαίας, που το χρησιμοποιούσε για την προπόνηση των μικρών αθλητών-αθλητριών του. Ο λόγος που εκδιώχθηκε ο Αίας από το χώρο αυτό, που είχε παραχωρηθεί η χρήση του από τον Δήμο, ήταν η επίκληση προφύλαξης από ενδεχόμενους τραυματισμούς των μαθητών που γυμνάζονται τις πρωινές ώρες κατά τη λειτουργία του σχολείου, από τα όργανα ενόργανης γυμναστικής που υπήρχαν εκεί.
Το θέμα προσέλαβε και άλλες διαστάσεις καθώς μετά την υποβολή της μήνυσης,  κλήθηκαν για ανωμοτί καταθέσεις ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης και η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Χατζηχριστοφή,  με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επειδή επέτρεψαν την τοποθέτηση των οργάνων γυμναστικής και τη λειτουργία του χώρου ως προπονητηρίου του Αίαντα.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο δήμαρχος Θερμαϊκού άκουσε προσεκτικά την πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», είπε ότι την λαμβάνει σοβαρά υπόψη του και συμφώνησε ότι θα πρέπει να εξευρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Αίαντα, οι αθλήτριες του οποίου έχουν πετύχει μέχρι τώρα ακόμη και διεθνείς διακρίσεις, όπως  έγινε με την Αντωνία Σακελλαρίδη, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τραμπολίνου, το 2015, στο Οντένσε της Δανίας κ.α.