Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΩΡΑΛΗ

H "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" με ανακοίνωσή της, καταδικάζει την ανοίκεια και προσβλητική φραστική  επίθεση που δέχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, η δημοτική σύμβουλος κα Ντίνα Μόραλη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και καλεί τη διοίκηση του δήμου και την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Τσαμασλή, αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να αποδοκιμάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Σημειώνεται ότι για ανάλογες λεκτικές επιθέσεις που είχε δεχθεί, με κλείσιμο των μικροφώνων, αποβολές από την αίθουσα και προσβλητικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" αναγκάστηκε στο παρελθόν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να αποσύρει τους εκπροσώπους της από το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τις δημοτικές επιτροπές (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).
Θα πρέπει να εντιληφθεί επιτέλους  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί μπούλιγκ στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μην μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους ,όταν αυτή είναι διαφορετική από την δική του. Όπως επίσης ότι δεν μπορεί να χρονομετρά τις ομιλίες μόνο όσων εκφράζουν απόψεις που δεν του αρέσουν, επιτρέποντας τις επ' αόριστον ανούσιες φραστικές αντιπαραθέσεις. Ο θεσμικός του ρόλος επιβάλει το να μην ασχολείται με τη στάση ζωής των συναδέλφων του. Να καταλαβαίνει πότε μπορεί να παραβλέπει το ρολόι για ένα λεπτό. Να προσπαθεί να κατευνάζει τα πνεύματα και όχι να στήνει μόνος τους καυγάδες. Να διευκολύνει τον διάλογο και την συζήτηση και όχι την διοίκηση. Να μπορεί να διαχωρίζει την ταυτόχρονη θέση του δημοτικού συμβούλου από αυτή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Να γνωρίζει πως η κομματική ταυτότητα του καθενός δημοτικού συμβούλου,  εφόσον υπάρχει ,είναι ιερή και εντελώς άσχετη με όσα διαδραματίζονται  στο δημοτικό συμβούλιο.
Η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" θα θέσει το θέμα αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας με έμφαση ότι παρόμοιες ενέργειες που δυναμιτίζουν το καλό κλίμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, είναι καταδικαστέες και μόνο ζημία προκαλούν στην ομαλή και αποδοτική λειτουργία του δήμου Θερμαϊκού.