Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

"Συμπολιτεία": Να στελεχωθεί η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας

Η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" χαιρετίζει με ανακοίνωσή της την παραλαβή, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, των πέντε καινούριων απορριμματοφόρων από το Δήμο Θερμαϊκού. Γεγονός που θεωρεί ότι αποτελεί δικαίωση των αγώνων της δημοτικής παράταξης εδώ και πέντε χρόνια για την ενίσχυση της δημοτικής  υπηρεσίας καθαριότητας και την απαλλαγή από τους εργολάβους καθαριότητας. Δεδομένου ότι από τότε που ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα ανέλαβαν αυτό το έργο, και τα έξοδα για την αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν εκτιναχτεί αλλά και χειροτέρεψε κατά πολύ όλα αυτά τα χρόνια το επίπεδο καθαριότητας στην περιοχή.

Η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και δεκάδες φορές το επόμενο διάστημα, έθετε επιτακτικά  την ενίσχυση του δημοτικού στόλου καθαριότητας καθώς και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος με δικά του μέσα να φροντίζει για την καθαριότητα. Δεδομένου ότι οι κάτοικοι του Θερμαϊκού ενώ πληρώνουν τα ακριβότερα σε όλη τη χώρα δημοτικά τέλη, απολαμβάνουν  χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες καθαριότητας.
Μάλιστα, από τον Μάϊο ακόμη του 2015, στελέχη της "Συμπολιτείας" μετά από μακρά έρευνα είχαν εκπονήσει εμπεριστατωμένη μελέτη από την οποία προέκυπτε ότι αν ο Δήμος προέβαινε στην αγορά πέντε ελαφρώς μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων και  λειτουργούσε μόνος του την αποκομιδή των απορριμμάτων, θα είχε όφελος τριών εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Δυστυχώς εκείνη η πρόταση δεν εγκρίθηκε τότε από τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη, αλλά και την μείζονα αντιπολίτευση του κ. Τσαμασλή η οποία έχει ταχθεί κατ' επανάληψη υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης όχι μόνο της καθαριότητας αλλά και όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιών του Δήμου.  
Η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" θεωρώντας σημαντικό βήμα την απόκτηση των πέντε νέων απορριμματοφόρων, καλεί τη δημοτική αρχή να προχωρήσει αμέσως στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (οδηγοί, τεχνίτες κλπ) για την στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητες, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που δίνουν οι σχετικές προκηρύξεις του υπουργείου Εσωτερικών. Καθώς επίσης να μεριμνήσει για την πλήρη επισκευή των παλιών δημοτικών απορριμματοφόρων. Ώστε με την άριστη οργάνωση της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας, να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να απαλλαγεί ο Δήμος από τους εργολάβους καθαριότητας αλλά και να ξεβρωμίσει επιτέλους από τα σκουπίδια η τουριστική περιοχή του Θερμαϊκού, που αποτελεί δυστυχώς σήμερα την πιο βρώμικη σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Ολόκληρη τη μελέτη της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για την προμήθεια απορριμματοφόρων μπορεί να τη βρει κανείς:
http://thermaikos-sympoliteia-anatropis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_17.html
http://farosthermaikou.blogspot.gr/2015/06/blog-post_27.html