Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τα θέματα του Δ.Σ.

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» εκφράζουν την έκπληξη και τη δυσφορία τους, για την απόφαση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη σύγκληση του Δ.Σ. με τα θέματα της συνεδρίασης της προηγούμενης Τετάρτης, που αναβλήθηκε λόγω των πλημμυρών και χωρίς αναφορά στις καταστροφές που προκλήθηκαν.

Όπως επισημαίνουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, Θοδωρής Ζδούκος και Γιάννης Τσακμάκας, θα έπρεπε η συνεδρίαση που ορίστηκε να γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου, να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με το θέμα των καταστροφών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή καταιγίδα της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου και όχι με δευτερεύοντα τρέχοντα θέματα που μπορούν να περιμένουν.
«Θα έπρεπε κανονικά στη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης να κληθούν, εκτός των δημοτικών συμβούλων και όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι από τις οκτώ δημοτικές ενότητες και κοινότητες του Δήμου μας, προκειμένου να περιγράψουν το μέγεθος και την έκταση των καταστροφών, τις βλάβες που υπέστησαν οι υποδομές και οι περιουσίες των κατοίκων, αλλά και να προτείνουν ο καθένας με τη σειρά του λύσεις για τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα.
Επίσης, θα περιμέναμε να προσκληθούν σ’ αυτή τη συνεδρίαση οι σύλλογοι Επαγγελματιών Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής για να περιγράψουν τις ζημιές που υπέστησαν οι καταστηματάρχες του δήμου μας. Καθώς επίσης , οι εξωραϊστικοί σύλλογοι και οι ενώσεις κατοίκων για να εντοπίσουν τα προβλήματα της περιοχής τους, αλλά και οι ενώσεις των εκπαιδευτικών και οι αθλητικοί σύλλογοι, δεδομένου ότι είναι μεγάλες οι ζημιές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα τόσο σε σχολικά κτήρια, όσο και σε χώρους άθλησης», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».
Σημειώνεται ότι κάποια από τα θέματα με τα οποία καλείται να ασχοληθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, είναι ήδη ξεπερασμένα από τα γεγονότα. Όπως για παράδειγμα το θέμα που έχει τεθεί για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την παρουσίαση μελέτης σχετικά με την «Αποτίμηση και αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής Δήμου Θερμαϊκού». Δεδομένου ότι η ακτή του παλιού δήμου Θερμαϊκού, με την οποία αποκλειστικά ασχολείται η συγκεκριμένη μελέτη, έχει υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις, όπως για παράδειγμα η παραλία της Αγίας Τριάδας που την «κατάπιαν» τα ορμητικά βρόχινα νερά και η θάλασσα.
Αλλά και τα περισσότερα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι ζητήματα ρουτίνας που μπορούν να περιμένουν, όπως π.χ. η έγκριση άδειας σε δημοτικό σύμβουλο, η παραίτηση μέλους του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, η γνωμοδότηση για την εγκατάσταση θυννείου στο Αγγελοχώρι, η προσωρινή παραλαβή του έργου ασφαλτοστρώσεων του έτους 2015, η εκμίσθωση του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής για παραστάσεις Καραγκιόζη κ.α.