Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Η αναλγησία του ΟΑΣΘ και οι παραλείψεις του κ.Μαυρομάτη

H «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ανακοίνωσή της, καταγγέλει την αναλγησία της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που επικαλούμενη τη σημερινή χιονόπτωση, «έκοψε» όλα τα δρομολόγια της Γραμμή 72 ΙΚΕΑ-Ν.Μηχανιώνα, με συνέπεια εκατοντάδες πολίτες να ταλαιπωρηθούν δίχως να μπορούν να φτάσουν στις δουλειές ή στα σπίτια τους και πολλοί άλλοι να ξεπαγιάζουν επί ώρες στις στάσεις, περιμένοντας μάταια το λεωφορείο, καθώς κανείς δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει το επιβατικό κοινό γι’ αυτή την απόφαση του Οργανισμού.

Αντί να δρομολογήσει λεωφορεία με αντιολισθητικές αλυσίδες, που θα κινούνταν με ευχέρεια στη λεωφόρο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, η διοίκηση του ΟΑΣΘ βρήκε την εύκολη λύση της διακοπής των δρομολογίων με συνέπεια όλη την ημέρα της Τρίτης να μην κινηθεί ούτε ένα αστικό λεωφορείο αυτής της γραμμής η οποία εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας του δήμου Θερμαϊκού, της Περαίας, καθώς και των περιοχών των Νέων Επιβατών, της Αγίας Τριάδας, της Κερασιάς, του Αγγελοχωρίου και τέλος της Νέας Μηχανιώνας.
Παράλληλα η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» επισημαίνει και τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής του κ. Μαυρομάτη, στο δήμο Θερμαϊκού, που δεν διαμαρτυρήθηκε όπως έπρεπε και όσο έπρεπε προς τους διοικούντες τον ΟΑΣΘ, πιέζοντας για την επαναλειτουργία των δρομολογίων, ακόμη και με τη δρομολόγηση «μονών» λεωφορείων, αντί των αρθρωτών που χρησιμοποιούνται στις γραμμές 72 και 72Α
Φυσικά οι ευθύνες του δήμου Θερμαϊκού είναι τεράστιες και για το γεγονός ότι, αν και ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό αυτό το κύμα της κακοκαιρίας, δεν φρόντισε να παραμείνει ανοιχτό το πιο επικίνδυνο οδικό σημείο του Δήμου, που είναι τα υψώματα της Αγίας Τριάδας και όπου πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων ταλαιπωρήθηκαν και άλλοι έμειναν αποκλεισμένοι επί ώρες ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και να φτάσουν στον προορισμό τους με Ώτο-Στοπ.

Καλούμε τη διοίκηση του κ. Μαυρομάτη να συναισθανθεί επιτέλους τις ευθύνες της, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αντί να περιορίζεται μόνο σε επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις. Τα οδυνηρά αποτελέσματα των πλημμυρών της 7ης Σεπτεμβρίου 20016, πιστεύαμε ότι θα γίνονταν μάθημα στη διοίκηση του Δήμου, η οποία δυστυχώς, όπως διαπιστώνουν καθημερινά όλο και περισσότερο οι συνδημότες μας, αντί να διδάσκεται από τα λάθη και τις παραλείψεις της «περί άλλων τυρβάζει».