Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

H απάντηση της «Συμπολιτείας» στον κ.Μαυρομάτη για τα Α.Τ.

Χρειάστηκε το διάβημα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» προς τη διοίκηση του Δήμου, για το θέμα της κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων Επανομής και Μηχανιώνας, για να δεήσει ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης να εκδώσει δελτίο τύπου σχετικά με την απαράδεκτη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής σε ένα. Και για να δικαιολογήσει την αδράνεια της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, το μόνο που βρήκε να πει, ήταν ότι είχε πάρει μέρος σε συνάντηση των δημάρχων με τον Γεν. Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη πριν ένα χρόνο, καθώς και ότι είχε επισκεφθεί και πάλι πριν… ένα χρόνο το αρμόδιο υπουργείο.

Σα να μην έφτανε αυτή η αδράνεια της δημοτικής αρχής, και η απουσία οποιασδήποτε δυναμικής αντίδρασης στη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων του δήμου Θερμαϊκού σε ένα, ο κ.Μαυρομάτης αντί να αντικρούσει με επιχειρήματα τις επισημάνσεις της «Συμπολιτείας», κάνει αναφορά σε … «κάποιους που σήμερα επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την εξέλιξη αυτή», μιλάει για «λαϊκισμό» και δηλώνει ότι αυτοί οι κάποιοι «με την προσπάθειά τους αυτή παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες».
Θέλουμε να πούμε στο δήμαρχο Θερμαϊκού ότι η δημοτική μας παράταξη, έχοντας ως αρχή της ότι για την επίλυση των προβλημάτων χρειάζεται πάντα αγώνας διεκδίκησης και όχι μόνο χτυπήματα στην πλάτη, αυτές ακριβώς τις πόρτες επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων των συνδημοτών μας προσπαθεί να ανοίξει με τις ενέργειές της. Ασχέτως αν κάποιοι άλλοι, με τη στάση που τηρούν σε όλα σχεδόν τα θέματα, δείχνουν σα να ενεργούν μόνο για το θεαθήναι και πάντα εκ των υστέρων και καθυστερημένα.