Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Συμπολιτεία»: Να μετάσχει ο Θερμαϊκός στις βαλκανικές τουριστικές εκθέσεις

Με ερώτηση που κατέθεσε στο Δήμο Θερμαϊκού η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ζητά να πληροφορηθεί για τις ενέργειες στις οποίες έκαναν μέχρι τώρα η διοίκηση του Δήμου και η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ Α.Ε.), προκειμένου να προβληθεί και η περιοχή του δήμου Θερμαϊκού στις τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις –στη Σόφια, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι– στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Φεβρουάριο, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής.

«Πρόκειται για προορισμούς που μας ενδιαφέρουν άμεσα για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες. Και εάν επιθυμούμε να έρθει κόσμος στο Θερμαϊκό, ώστε να δουλέψουν τα καταστήματα της περιοχής μας και να βρουν απασχόληση οι άνεργοι νέοι μας, τότε θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα και με αποφασιστικότητα», επισημαίνεται στην ερώτηση της «Συμπολιτείας».
Σημειώνεται ότι οι τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα μετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αυτό το μήνα, είναι:
-Η έκθεση “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια της Βουλγαρίας, από 15 έως 17/2/2017.
-Η έκθεση TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από 16 έως 19/2/2017
-Και στην έκθεση ITTFA στο Βελιγράδι της Σερβίας από 23 έως 26/2/2017.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από αυτές τις προγραμματισμένες εκθέσεις, όσο και μέσα από τις επαφές που θα γίνουν με τουριστικούς παράγοντες από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, γίνεται η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθησή της στους πιο ελκυστικούς και διεθνώς αναγνωρισμένους τουριστικούς προορισμούς. Και φυσικά και των τουριστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο δήμος Θερμαϊκού.
«Ένα σημαντικό στοιχείο, είναι ότι η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε ήδη ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς τουρισμού, διακεκριμένες επιχειρήσεις και επαγγελματικές ενώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια αξιοποίησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη βαλκανική αγορά. Και η διοίκηση του Δήμου όσο και η ΤΕΘ, θα πρέπει να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία που τους προσφέρεται για την καλύτερη προβολή της περιοχής μας στην Βαλκανική τουριστική αγορά», καταλήγει η ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».