Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ : "Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Επανομής και του Μεσημερίου"


Επιστολή – δέσμευση, για συμπαράσταση και στήριξη του δίκαιου αγώνα των  κατοίκων της Επανομής και του Μεσημερίου, ενάντια στις εγκατεστημένες μέσα σε κατοικημένες περιοχές κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έστειλε εχθές ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Σπύρος Κουζινόπουλος στην Οργανωτική Επιτροπή της Συναυλίας Διαμαρτυρίας, που θα γίνει στην Επανομή στις 29 Μαρτίου ενάντια στις κεραίες.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σπύρος Κουζινόπουλος
Υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού 
Νέα Μηχανιώνα 22 Μαρτίου 2014 


Προς την Οργανωτική Επιτροπή της συναυλίας στην Επανομή κατά των κεραιών.

Αγαπητοί συνδημότες Τραγουδώ μαζί σας, για να εκ
ϕράσω την ολόθερμη συμπαράστασή μου στο δίκαιο αγώνα που δίνουν όλοι μαζί οι σύλλογοι και οι ϕορείς της Επανομής και του Μεσημερίου, όλοι μαζί οι κάτοικοι, κατά των κεραιών κινητής τηλεϕωνίας που με την ανεξέλεγκτη λειτουργίας τους δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μικρών και μεγάλων.

Έχω την ατυχία να ζω, από τον Ιούνιο του 2013 δίπλα σχεδόν σε ένα τέτοιο σύστημα κεραιών που τοποθετήθηκε καμουϕλαρισμένα στην ταράτσα διόροϕης οικοδομής, σε απόσταση 4 μέτρων από το σπίτι μου, 5 μέτρων από το Λύκειο και τριάντα μέτρων από τα δύο Γυμνάσια, ένα δημοτικό σχολείο, ένα νηπιαγωγείο και το δημοτικό γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας.

Ενώνω τη ϕωνή μου με τη δική σας, προκειμένου όλοι μαζί να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεϕωνίας έξω από κατοικημένες περιοχές, μακριά από σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και χώρους συγκέντρωσης ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Πρέπει να διακηρύξουμε προς όλους τους αρμόδιους: Δεν είμαστε κατά της κινητής τηλεϕωνίας, δεν επιθυμούμε την επιστροϕή στην εποχή των σημάτων Μορς, των ταμ-ταμ και των ταχυδρομικών περιστεριών. Θέλουμε όμως ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση των κεραιών, να γίνεται με γνώμονα πρωτίστως τη διαϕύλαξη της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας.


Δεσμευόμαστε ως «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ότι η νέα δημοτική αρχή ως μία από τις πρώτες προτεραιότητές της, θα θέσει το θέμα των κεραιών. Και με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, θα αξιώσει από την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου την άμεση απομάκρυνση και τη μεταϕορά τους εκτός κατοικημένης περιοχής. Καθώς επίσης και την αλλαγή του ισχύοντος νόμου 3431 του 2006, που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να τοποθετούν ασύδοτα κεραίες δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και γηροκομεία. Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας 

Σπύρος Κουζινόπουλος 
Υποψή
ϕιος δήμαρχος Θερμαϊκού
Επικε
ϕαλής της παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»