Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού Σπύρου Κουζινόπουλου για τη σημερινή μεγάλη διπλή εορτή.

Με την ευκαιρία της σημερινής μεγάλης διπλής εορτής, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα προς τους συνδημότες και τις συνδημότισσες:

" Η 25η Μαρτίου, είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας. Τιμούμε τη διπλή εορτή της πατρίδας μας. Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού.  Τότε, το 1821, που οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν με σθένος, αντοχή και δίψα για ελευθερία ενάντια στους κατακτητές. Αποτίουμε φόρο τιμής σε εκείνους που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για «ξεσηκωμό»
ενάντια σε πολιτικές οπισθοδρόμησης και στασιμότητας είναι αναγκαία. Για να αφήσουμε πίσω τις δυνάμεις εκείνες που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Για να ανοίξουμε το δρόμο στους νέους ανθρώπους, που έχουν ως ύψιστο στόχο τους την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, την αγάπη προς τον τόπο.

Όπως το 1821 οι Έλληνες αναζητούσαν μια νέα αναγέννηση, έτσι και σήμερα είναι αναγκαία μια καινούργια πορεία του δήμου Θερμαϊκού. Αυτή που θα μας βγάλει από το δρόμο της παρακμής, της μιζέριας, από το τέλμα και την αδράνεια, αυτή που θα ξαναφέρει στο προσκήνιο τις αξίες και στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε όλοι για το καλό του τόπου μας, αφήνοντας πίσω κάθε τι που μας χωρίζει ή μας δεσμεύει. Και να αγωνιστούμε, όπως αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας, για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα πιο φωτεινό αύριο για τα παιδιά μας.
Χρόνια Πολλά "


Σπύρος Κουζινόπουλος