Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Το "Λεφτά Υπάρχουν" του κ.Γιάννη Μαυρομάτη

Ξεχειλίζουν οι προεκλογικές υποσχέσεις από την προσωπική εφημερίδα του υποψηφίου δημάρχου κ.Ι.Μαυρομάτη. Απίστευτα «έργα» που αφενός είναι απραγματοποίητα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατά την οποία παραπαίει εκτός των άλλων και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και αφετέρου για να γίνουν, θα χρειαζόταν ο μισός κρατικός προϋπολογισμός. Όμως, φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί του κ.Μαυρομάτη. Και αντιγράφοντας το σύνθημα του αρχηγού του Γιώργου Παπανδρέου, είναι σα να φωνάζει κι αυτός: «Λεφτά υπάρχουν»!!

Διαβάζοντας ένα πρώτο κατάλογο «έργων», την κατασκευή των οποίων υπόσχεται ο θαυματοποιός πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας από τις στήλες της εφημερίδας του «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», διαπιστώνουμε ότι ακολουθεί πιστά τα χνάρια του άλλου «μάγου», του όψιμου επισκέπτη στο δήμο Θερμαϊκού κ.Τσαμασλή, ο οποίος με τη φόρα που πήρε στην εκτόξευση προεκλογικών πυροτεχνημάτων, σε λίγο ίσως τον ακούσουμε να υπόσχεται και τον… ουρανό με τ΄αστέρια.
Το πραγματικά αστείο, για να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα του κ.Μαυρομάτη, είναι ότι στην αγωνία του να επιδείξει περισσότερα «έργα» απ΄ότι ο κ.Τσαμασλής, έχει συμπεριλάβει απίστευτα πράγματα, όπως όταν λέει ότι μόνος του ή ως δήμος θα αντιμετωπίσει τη … διάβρωση των ακτών. Χωρίς να μας λέει το πώς θα το κάνει αυτό. Θα χτίσει τείχος κατά μήκος των ακτών του Θερμαϊκού; Θα εκδώσει απαγορευτική διαταγή, σε στυλ «απαγορεύομεν και διατάσσομεν» προς τις ακτές ώστε να μην διαβρώνονται; Θα φέρει μέντιουμ, μάγους και θαυματοποιούς για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα;
Το εξωφρενικό επίσης, είναι ότι τάζει και πάλι την εγκατάσταση στην περιοχή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, κάτι για το οποίο χάθηκε οριστικά για το δήμο ΘερμαΪκού, εξαιτίας των λαθών, των παραλήψεων και της ανικανότητας του τότε δημάρχου Μηχανιώνας.
Σημειωτέον ότι τα σημερινά προεκλογικά «έργα» Μαυρομάτη, έρχονται στη συνέχεια των κάπου σαράντα ανάλογων «έργων» που έταζε προεκλογικά ως δήμαρχος Μηχανιώνας και από τα οποία δεν πραγματοποιήθηκε τελικά ούτε ένα.