Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ

του Τάσου Σταμάτη

Την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον Μπαξέ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη μελών της Συμπολιτείας. Το επόμενο βράδυ, την Παρασκευή στον Φάρο στην παραλία της Επανομής, συγκεντρώθηκαν μέλη και νέοι φίλοι της Συμπολιτείας από την Επανομή και το Μεσημέρι και συζήτησαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σπύρο Κουζινόπουλο.


Και στις δύο συγκεντρώσεις ακούστηκαν πολλές νέες ιδέες, πολλές ανησυχίες, προτάσεις και αντιπροτάσεις, για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης πριν και μετά της εκλογές.

Μεταφέρθηκαν πολλές απόψεις συμπολιτών μας και προτάσεις προς επεξεργασία. 

Προτάσεις από τις καθημερινές επαφές των μελών και φίλων της Συμπολιτείας με κατοίκους του Δήμου μας.

Αυτός είναι ο σκοπός  της Συμπολιτείας. Να ακούει και να εξελίσσεται. Να αποφανθούν οι πολλοί και να αποφασίζουν οι πολλοί και όχι ο ένας.

Ο ενθουσιασμός για την διαδικασία ήταν φανερός.

Αλλά μεγαλύτερη εντύπωση από όλα έκανε η καθαρότητα των ανθρώπων που συμμετείχαν στις δυο συγκεντρώσεις. Ανθρώπων καθημερινών που δεν έχουν να τους προσάψουν το παραμικρό, παρά μόνο την αγωνία και την θέλησή τους να αλλάξουν τα πράγματα στον δήμο μας.

Και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Συμπολιτείας απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ.

Στις παρατάξεις του κ. Τσαμασλή και του κ. Μαυρομάτη, παρακολουθούμε μια ανακύκλωση στελεχών, στελεχών που τόσα χρόνια είτε σε επίπεδο δήμου, είτε σε τοπικό επίπεδο, δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα και φέρουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Θερμαϊκού.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έρχεται με νέο αέρα, νέους ανθρώπους και εντελώς νέες ιδέες για την σύγχρονη και αυτοδιοίκητη λειτουργία του Δήμου, να ανατρέψει (ΑΝΑΤΡΟΠΗ) το παλαιάς κοπής δημαρχοκεντρικό σύστημα που προτείνουν οι αυτοανακηρύσσοντες ηγέτες κ. Τσαμασλής και κ. Μαυρομάτης, και να λύνει (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) καθημερινά προβλήματα των πολιτών, ακούγοντας τους και συναποφασίζοντας μαζί τους.

Σε λίγες μέρες το πρόγραμμα της Συμπολιτείας θα είναι γεγονός, ένα πρόγραμμα ανατρεπτικό, ένα πρόγραμμα από τους πολίτες για τους πολίτες.

Τάσος Σταμάτης
Μέλος της Συμπολιτείας Θερμαϊκού