Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Γιατί σιωπούν στο θέμα του δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ;


Πέρασε σχεδόν ένας μήνας, από την έκκληση που απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, στην απερχόμενη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ που οργανώνουν όλοι οι άλλοι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης για την ημέρα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαίου. Δυστυχώς, δεν υπήρξε για το θέμα αυτό καμία ενέργεια.
Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»,  προέτρεπε τους άλλους υποψήφιους δημάρχους της περιοχής να δεσμευτούν, ότι πέρα και πάνω από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, θα αντιταχθούν στο σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση και την τρόϊκα ξεπούλημα της «Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης». 

Όμως και από την πλευρά εκείνη, και κυρίως από τους λαλίστατους κατά τα άλλα κυρίους Τσαμασλή και Μαυρομάτη, τηρείται «σιγή ιχθύος». Γιατί άραγε; Μήπως γιατί δεν θέλουν να αντιταχθούν στην πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου την οποία και οι δύο πιστά ακολουθούν;
Το θέμα της ΕΥΑΘ, ενδιαφέρει έντονα τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού, δεδομένου ότι η εταιρία έχει την εκμετάλλευση του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου αποχέτευσης της περιοχής και μία ιδιωτικοποίησή της, έτσι που λειτουργεί μονοπωλιακά, θα μπορούσε να εκτινάξει στα ύψη τα τέλη αποχέτευσης.
Καλούμε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να φέρει το θέμα αμέσως στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ληφθεί απόφαση για τη συμμετοχή του δήμου μας στο δημοψήφισμα. Πολύ περισσότερο που το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με ψήφισμά του στις 28 Μαίου 2013, είχε ταχθεί υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρία θα πρέπει να περάσει σε διαδημοτική διαχείριση είτε στους δήμους που επιθυμούν να συμμετέχουν, είτε ως άλλου τύπου φορέας των ΟΤΑ.
Παράλληλα, καλούμε τους άλλους υποψήφιους δημάρχους να δεσμευτούν δημόσια ότι θα υποστηρίξουν και θα συμμετάσχουν στο διοργανούμενο δημοψήφισμα, αλλά και τον αγώνα που έχει αναληφθεί, προκειμένου το νερό και η αποχέτευση της Θεσσαλονίκης να μην ιδιωτικοποιηθούν.