Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Όταν σε πιέζει ο αντίπαλος, πετάς την μπάλα στην κερκίδα

του Πάνου Ερμείδη
Μου έκανε την τιμή το γραφείο τύπου του κου Μαυρομάτη να ασχοληθεί προσωπικά σε μια σειρά ερωτημάτων που δημοσιοποίησα τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με το κάμπινγκ του ΕΟΤ και το ξεπούλημα του από το ΤΑΙΠΕΔ. Ευχαριστώ θερμά και ανταποδίδω. Κατ΄ αρχάς θα συνιστούσα με κάθε καλή διάθεση να διαβάζετε προσεκτικότερα τα κείμενα μας, γιατί διαφορετικά οι απαντήσεις σας επιδέχονται πολλές ερμηνείες. Από τη συνειδητή διαστρέβλωση έως την παράκρουση.

Εξηγώ. Η αναφορά σας σε «αντιγραφή του προγράμματος» σας για το οδικό δίκτυο ερχόταν σε ένα άρθρο στο οποίο εκφράζατε εκ παραμέτρου διαφορετικές απόψεις στις οποίες και απαντήσαμε. Εμείς λέγαμε για προχειρότητες του οδικού δικτύου και εσείς μιλούσατε για «εποποιία». Εμείς καταγγέλλαμε τη Νομαρχιακή  και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και εσείς την «υπερασπίζατε- καλύπτατε» (μετά τις αναφορές στο Διονύση Ψωμιάδη καταλάβαμε τους λόγους). Μόνο ο συντάκτης της ανακοίνωσης σας  έβλεπε, ή ήθελε να βλέπει αντιγραφές.
Στην υπόθεση του κάμπινγκ για την οποία και προέκυψε το δελτίο τύπου. Δυστυχώς και πάλι κρύπτεστε. Δυστυχώς και πάλι στρίβετε δια του αραβωνος και μάλιστα με πολύ φθηνά και ρηχά επιχειρήματα
Αλήθεια που είδατε την εντύπωση μας ότι είστε πρωθυπουργός ; Εγώ σας κατηγόρησα ευθέως ότι υπερασπίζετε την πολιτική της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του δημόσιου σήμερα και των δημοτικών εκτάσεων αύριο.
Σας  δήλωσα ότι διεκδίκηση δεν κάνουμε για αυτά που έχουμε αλλά, κύρια για αυτά που δεν έχουμε.
Η διαφορά στην αντίληψη και τη φιλοσοφία μας είναι εμφανέστατη ,όπως και η ΠΛΗΡΗΣ ταύτιση σας με τον κο Τσαμασλη ΚΑΙ στο θέμα αυτό. Εσείς μιλάτε για ευχές να αλλάξει η πολιτική αυτή και εμείς μιλάμε για αγωνιστική διεκδίκηση.
 Εσείς πιστεύετε ότι θα λυθούν τα προβλήματα μέσα από κάποιες επαφές και γνωριμίες και εμείς πιστεύουμε στην καλά προετοιμασμένη και συντονισμένη διεκδίκηση.
Λέτε ότι πιστεύετε όπως και εμείς στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, μόνο που εμείς βάζουμε σε αυτά και μια άλλη παράμετρο. Την αγωνιστική και διεκδικητική ταυτότητα. Να θυμάστε και καλό είναι να μην το ξεχνάτε συνεχώς ότι η σημερινή διοίκηση της ΚΕΔΕ (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ), υπήρξε από τους συνυπεύθυνους της σημερινής κατάστασης.
Δεν κάνετε καμία προσπάθεια (γιατί άραγε;)να κατανοήσετε τι σημαίνει η σημερινή οικονομική κατάσταση του δήμου ,σε σχέση με το παρατηρητήριο, για την ακίνητη περιουσία του Δήμου. Δεν κατανοείτε (η δεν θέλετε να διαφωνήσετε με την κυβέρνηση),τι σημαίνει το πρώτο ξεπούλημα  σε μια περιοχή. Πολύ περισσότερο αν γίνει χωρίς μια συνολική αντίδραση.
Καταλαβαίνω επίσης ότι έχουμε πλήρη διαφωνία στις μορφές και στον τρόπο που πρέπει να γίνει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου και του δημόσιου στην περιοχή μας. Όπως φυσικά και στον ενιαίο σχεδιασμό ,με δράσεις που θα συμπληρώνει και θα καλύπτει η μια την άλλη. Εμείς παρουσιάσαμε το περίγραμμα αυτής της πρότασης και είμαστε έτοιμοι και για δημόσιο αναλυτικό διάλογο. Εσείς πέρα από τη συμφωνία πώλησης τι άλλο προτείνετε; Γιατί στη συνάντηση για το λόγο αυτό απουσιάζατε πάλι.
Αναφέρετε στο δελτίο τύπου ότι πιστεύετε στη λύση μέσα από ένα  επανασχεδιασμό των ΓΠΣ. Πάλι καλά που δεν είπατε πως σας αντιγράφουμε και σε αυτό. Γιατί την παραπάνω θέση την δημοσιοποιήσαμε πολύ καιρό πριν. Σε αντίθεση με εσάς όπου υποσχεθήκατε σε κατοίκους της Αγ Τριάδας ότι θα τους εντάξετε στο ΓΠΣ του Αγγελοχωριου για να έχουν αυξημένο συντελεστή. (ύστερα λέτε εμάς λαϊκιστές και ερασιτέχνες)
Κάνετε αναφορές στον 1337 και με εγκαλείτε για άγνοια. Θέλω να ρωτήσω αν το κάμπινγκ εντάχθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, πριν η μετά το ΓΠΣ Θερμαϊκού, ( σε αντίθεση με τον Αστέρα που νομίζω ότι αναφέρατε σαν παράδειγμα, ο οποίος είχε ειδικούς όρους δόμησης. Πιστεύετε ότι οι ειδικοί όροι δόμησης είναι κάτι θετικό για την περιοχή αυτή;(παρακαλώ απαντήστε μου όχι με τα μάτια στις ψήφους ,αλλά με το σχέδιο σας για την περιοχή).  Αν γνωρίζετε με ποιο τρόπο, και που θα χωροθετηθουν οι δράσεις που προβλέπει το ΓΠΣ. Επίσης από ότι κατάλαβα συμφωνείτε με το ΓΠΣ και τις δράσεις που προβλέπει ,άρα και τις ανάγκες σε χώρους σχολείων κλπ .Αν αυτά δεν δοθούν από το χώρο αυτό, δεν θα δημιουργηθεί αλλοίωση του ισοζυγίου δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων ;
Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι στην ερώτηση μου για τη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου, γνώριζα την απάντηση (πολιτική ανάλυση και όχι μαντική ικανότητα) .Όπως γνωρίζω καλά, ότι η ιδιωτικοποίηση μιας έκτασης με ειδικούς όρους δόμησης (ειδικά με το fast truk που αναφέρετε θα δυσκόλευε αφάνταστα το σκοπό αυτό. Ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις, με το νομοθέτημα για τον αιγιαλό, μπαίνουν κάτι παραπάνω από ψύλλοι στα μυαλά μας. Για αυτούς τους λόγους ζητάμε την κατάργηση, την ανατροπή της πολιτικής αυτής ,που καταστρέφει την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας, αντί να προβάλλετε προσχηματικές δικαιολογίες που μόνο σκοπό έχουν την αποδυνάμωση του διεκδικητικού πλαισίου του τόπου.

Εύχομαι ο διάλογος αυτός να βοηθά όλους στην κατανόηση ζητημάτων. Συγχωρέστε την αδυναμία μου να μιλήσω με πολύ ειδικούς τεχνικούς όρους.  Προσπαθώ να τεκμηριώσω τη γνώμη μου με καθαρά πολιτικούς.