Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο Σπ.Κουζινόπουλος με το Δ.Σ. του «Αχιλλέα» Περαίας

Ο δήμος Θερμαϊκού, με διοίκηση τη «Συμπολιτεία», θα σταθεί δίπλα στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, βοηθώντας τους στο πολύ ουσιαστικό έργο που επιτελούν, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή της κρίσης, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος στη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΑΣ «Αχιλλέας» Περαίας.

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», που συνοδεύονταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, Παναγιώτη Ερμείδη, μέλος του συλλόγου και Παναγιώτη Μήλιο, ο οποίος υπήρξε παλιός ποδοσφαιριστής αλλά και πρόεδρος του «Αχιλλέα», παρουσίασε το αθλητικό πρόγραμμα της παράταξης, στο οποίο δίνεται έμφαση στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ όλων των αθλητικών συλλόγων, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου, την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, τη συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α. Ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια στη διοίκηση του «Αχιλλέα» για το πολύπλευρο αθλητικό αλλά και κοινωνικό έργο που επιτελεί.
Τα μέλη του δ.σ. του αθλητικού συλλόγου αναφέρθηκαν στην απόλυτη διαφάνεια με την οποία λειτουργεί ο «Αχιλλέας», ο οποίος αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερους από 160 ενεργούς ποδοσφαιριστές στα τμήματα υποδομών, ξεκινώντας από την ηλικία των 5 ετών έως και τους εφήβους των 17 ετών, συν τη γυναικεία και την ανδρική ομάδα, που τον καθιστούν ως ένα από τους σημαντικότερους αθλητικούς συλλόγους του δήμου Θερμαϊκού.
Παρά το γεγονός ότι εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης μειώθηκε κατά 50% περίπου η εξόφληση των συνδρομών και οι κάθε είδους ενισχύσεις προς το σύλλογο, κάτι που δυσχεραίνει εξαιρετικά τη λειτουργία του, εντούτοις ο «Αχιλλέας» δεν στέρησε ούτε σε ένα παιδί τη δυνατότητα να αθλείται.
Στις άμεσες ανάγκες του συλλόγου, όπως παρουσιάστηκαν από το διοικητικό του συμβούλιο, περιλαμβάνονται η επιδιόρθωση της αντλίας του αυτόματου συστήματος ποτίσματος και των χαλασμένων μπεκ στα γήπεδα Ξενίου Διός και Άνω Περαίας, οι επισκευές των προβολέων στα δύο γήπεδα, η προμήθεια υλικών για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με εθελοντική δουλειά των μελών του συλλόγου, η προμήθεια λιπάσματος και σπόρου για το γκαζόν, καθώς επίσης η ανάγκη προμήθειας προπονητικού υλικού, το σέρβις των αθλητικών μηχανημάτων κ.α.

Ο Αχιλλέας Περαίας, έχει να επιδείξει μια λαμπρή ιστορία 43 χρόνων και όπως  υποστηρίζουν οι άνθρωποι του δ.σ του συλλόγου, αποτελεί μια από τις καλύτερες «μηχανές παραγωγής ταλέντων». Μερικοί από τους αθλητές που αναδείχθηκαν από τα τμήματα υποδομής του «Αχιλλέα»,είναι οι Νώντας Λιμνιός (Ατρόμητος), Γιώργος Τσαχτάνης (Βέροια), Δημήτρης Ασλανίδης (Ηρακλής), ενώ πέρυσι και πρόπερσι μεταγράφηκαν οι Θανάσης Γιουλδούρης (ΠΑΟΔ) και Δημήτρης Νιάνιος  (ΓΣ Ηλιούπολης) και έπονται ακόμα περισσότεροι, μέσα από την ομαδική δουλειά των προπονητών.