Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Συμπολιτεία» και Κουζινόπουλο ψήφισε η Περαία

Η Περαία και μαζί όλος ο Θερμαϊκός ψήφισαν ΝΑΙ στη «Συμπολιτεία», στην εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μπροστά στο εκλογικό κέντρο  Περαίας της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στην οδό Αμπελοκήπων 55, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο, Σπύρο Κουζινόπουλο.

Κάτω από το πυκνό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» διακήρυξε με έμφαση: Μπορούμε γιατί έχουμε σχέδιο.
Μπορούμε γιατί έχουμε τη θέληση να αλλάξουμε το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Μπορούμε γιατί έχουμε εργατικότητα και ήθος. Μπορούμε γιατί έχουμε τους πιο ικανους ανθρωπους.
Και ΝΑΙ. Είμαστε ΚΑΙ καλύτεροι διαχειριστές έστω και σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Στην παράταξη μας, δεν υπάρχουν μελανιές και στίγματα. Έχουμε βγει από το καμίνι της δράσης. των κινημάτων, των αγώνων».
Τον υποψήφιο δήμαρχο, προλόγισε το γνωστό για την προσφορά του  κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος, Παναγιώτης Ερμείδης, ενώ αμέσως μετά ο Σπύρος Κουζινόπουλος με λόγια απλά, περιέγραψε πως είχε γνωρίσει την Περαία πριν 50 χρόνια και σε τι χάλι τη βλέπει σήμερα. Όπως είπε:

«Στην περιοχή της Περαίας, του Μπαξέ και της Αγίας Τριάδας, ερχόμουνα πριν μισό αιώνα με την οικογένειά μου και τους φίλους μου για να κολυμπήσουμε. Και έβλεπα τότε ότι η παραλία, αλλά και οι άλλοι δρόμοι, έσφυζαν από ζωή και κίνηση. Τα μαγαζιά ήταν γεμάτα και τα τρία τότε χωριά ήταν πεντακάθαρα.
Σήμερα, πενήντα χρόνια από τότε, η ζωή άλλαξε ριζικά, η επιστήμη εξελίχθηκε, ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι, αναπτύχθηκαν οι επικοινωνίες. Παράλληλα, με το ίντερνετ όλος ο κόσμος έγινε ένα παγκόσμιο χωριό,  ο τουρισμός πολλαπλασιάστηκε με ταχύτατους ρυθμούς.  Και όμως η περιοχή του Θερμαϊκού, αν και αυξήθηκε αλματωδώς πληθυσμιακά, αντί να αναπτυχθεί, άρχισε να κάνει βήματα οπισθοδρόμησης, για να φτάσει σήμερα στο χειρότερο σκαλοπάτι. Με κλειστά πάρα πολλά μαγαζιά της. Με άνεργους νέους να τριγυρνάνε άσκοπα. Με βουνά τα σκουπίδια να απειλούν σοβαρά τη δημόσια υγεία και να προκαλούν την αισθητική μας. Με άθλιους δρόμους και μάλιστα χωρίς πεζοδρόμια. Με απαράδεκτη αγροτική οδοποιία και έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτιστικής δημιουργίας. Με σοβαρά προβλήματα στη σχολική στέγη. Με ανύπαρκτες παιδικές χαρές και χώρους άθλησης. Με βουνά προβλημάτων στις παιδικές χαρές, στα Κοιμητήρια, και τόσα άλλα.
Και από κοντά, να έχουμε και το ΤΑΙΠΕΔ που προσπαθεί να ξεπουλήσει όσο-όσο τον υπέροχο χώρο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Σε μας εναπόκειται να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να εμποδίσουμε οποιοδήποτε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Γιαυτό και η παράταξή μας, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έθεσε ως αιχμή του δόρατός της την προστασία των δύο κάμπινγκ Επανομής και Αγίας Τριάδας που απειλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ».



Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας» μίλησε για το ηθικό πλεονέκτημα που έχει η παράταξή του και παρουσίασε μια συνεκτική και ολοκληρωμένη πρόταση για την αυτοδιοίκηση και για τον τόπο. Όπως επισήμανε:
«Λέμε συνεχώς ότι δεν είμαστε μάγοι. Όμως έχουμε λύσεις, έχουμε προτάσεις και δείχνουμε διεξόδους. Το πρόγραμμα μας, έχει σαν βάση - πάνω στην οποία θα κτίσουμε το μέλλον του δήμου μας- τη Δημοκρατία, τη δημοκρατική λειτουργία. Με συμμετοχικούς προϋπολογισμούς και τεχνικό πρόγραμμα. Με αποκέντρωση της λειτουργίας του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου. Με αρμοδιότητες και προϋπολογισμό στα δημοτικά διαμερίσματα. Με δημοψηφίσματα (ηλεκτρονικά και κανονικά) για τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα. Με τακτικές λαϊκές συνελεύσεις.  Με την τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ζωντανά,  μέσω ίντερνετ. Η δημοκρατία δεν κοστίζει και μας είναι απαραίτητη».
Συνεχίζοντας ο Σπ.Κουζινόπουλος ότι το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας»  έχει σαν συστατικό στοιχείο την κοινωνική πολιτική για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και παρατήρησε: «Ένας δήμος, με το μέγεθος του δήμου Θερμαϊκού, δεν γίνεται να λειτουργεί με 2 μονάδες βοήθεια στο σπίτι. Δεν γίνεται να μην υπάρχει δίκτυο βοήθειας των ανέργων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε πεινασμένα παιδιά στα σχολεία.  Δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση των ιατρείων της περιοχής και η δημοτική αρχή να μην παρεμβαίνει».
Λϊγο πριν τελειώσει την ομιλία του, ο Σπύρος Κουζινόπουλος σημείωσε με έμφαση: «Τα θέλω μας είναι πολλά . Όμως μπορούμε. Μπορούμε γιατί έχουμε σχέδιο. Μπορούμε γιατί έχουμε τη θέληση να αλλάξουμε το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Μπορούμε γιατί έχουμε εργατικότητα και ήθος.
Μπορούμε γιατί έχουμε τους πιο ικανούς ανθρωπους. Και ΝΑΙ. Είμαστε ΚΑΙ καλύτεροι διαχειριστές έστω και σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.  Στην παράταξη μας, δεν υπάρχουν μελανιές και στίγματα. Έχουμε βγει από το καμίνι της δράσης, των κινημάτων, των αγώνων».