Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Προς τους εκκολαπτόμενους υποψηφίους δημάρχους και όσους τους περιβάλουν.

Του Πασχαλίδη Σάββα*

Πρέπει να καταλάβουν πως περιθώρια για μαγικά και ακροβατικά δεν υπάρχουν.

Όλα έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει πως η περιοχή μας έχει εξαιρετική γεωγραφική θέση, με ένα θαλάσσιο μέτωπο 48 χιλιομέτρων και με έκταση  200.000 στρέμματα.

Όπως δεν μπορεί να κανένας αμφισβητήσει πως ο τόπος μας είναι κακοποιημένος και κατεστραμμένος.

Και δεν καταστράφηκε μόνος του.

Κάποιοι υπηρέτησαν αυτό το τόπο από θέση κοινοτάρχη, δημάρχου, νομάρχη, περιφερειάρχη, υπουργού, συμβούλου, παρασυμβούλου, κανένας δεν έχει ευθύνη που να πάρει ο διάολος.

Το μεγαλύτερο μέρος του κάμπου δεν παράγει, από τα 200.000 στρέμματα καλλιεργούνται κάτω από τα μισά, ενώ στην περιοχή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζούσε από την γη.



Όλη η παράκτια περιοχή είναι περιφραγμένη.

Αυτά ήταν τα πρώτα κτήματα που άρχισαν να ξεπουλιούνται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στις ακτές, παρά μόνο από τα ρέματα που μετατράπηκαν με την σειρά τους σε δρόμους.

Σε 48 χιλιόμετρα ακτών ελάχιστες είναι οι ακτές που μπορεί να γίνει κάτι οργανωμένο και αυτές δρομολογούνται για ξεπούλημα προς εξυπηρέτηση του χρέους, μέσω ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου)  , με ευθύνη αυτών που υπηρέτησαν την πολιτική ζωή του τόπου.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί, που τους ενδιαφέρουν τα κοινά, πως ανάπτυξη σε έναν τόπο δεν είναι το ξεπούλημα αλλά η οργάνωση της κοινωνίας.

Πρέπει να καταλάβουν πως ανάπτυξη σε έναν τόπο είναι η οικονομία των νοικοκυριών.

Πίσω από κάθε σπίτι υπάρχει η ανάγκη για εισόδημα και μεροκάματο.
     
Πρέπει να καταλάβουν πως οι άνθρωποι έχουν καθημερινές ανάγκες.

Πρέπει να καταλάβουν ότι όποιος δεν υπηρετεί αυτό που θα παράγει οικονομικά αποτελέσματα στην κοινωνία καλό θα είναι να πάει σπίτι του
ή να τον στείλουν εκεί αυτοί που ψηφίζουν.

Πασχαλίδης Σάββας είναι μέλος της Συμπολιτείας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.