Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κουζινόπουλος: Προμήθεια νέων απορριμματοφόρων με Λίζινγκ

Ήταν άκρως ενδιαφέρουσα η συζήτηση που έγινε στις 7 το πρωί της Πέμπτης, στο Μηχανοστάσιο του δήμου Θερμαϊκού, στην Άνω Περαία, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της «Συμπολιτείας», για να συναντήσει τους εργαζόμενους και να συζητήσει για τα προβλήματά τους.

Η δέσμευση της παράταξης και του υποψηφίου δημάρχου, ότι δεν θα αφήσει να χαθεί καμία υπάρχουσα θέση, ενώ αντιθέτως θα διεκδικηθούν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας, με παράλληλη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης, ικανοποίησε βαθειά τους εργαζόμενους στους τομείς της καθαριότητας και των τεχνικών έργων. Οι οποίοι μάλιστα δεν έκρυβαν την οργή τους για το γεγονός ότι εμφανίστηκαν εκεί τις προηγούμενες ημέρες άλλοι υποψήφιοι για να διακηρύξουν προκλητικά ότι θα ξεπουλήσουν το έργο της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα περισσότερα απορριμματοφόρα αλλά και τα άλλα οχήματα του δήμου, είναι παλιά ή χαλασμένα με συνέπεια να δυσχεραίνεται το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Απαντώντας ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, ενημέρωσε ότι η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έχει έτοιμο, επεξεργασμένο σχέδιο για τη σταδιακή αντικατάσταση των άχρηστων και επικίνδυνων απορριμματοφόρων με καινούρια, με τη μέθοδο του Λίζινγκ.
Όπως εξήγησε ο κ.Κουζινόπουλος, μόλις πρόσφατα ο δήμος Νίκαιας-Ρέντη στην Αθήνα, ολοκλήρωσε έναν ανοιχτό διεθνή  διαγωνισμό για την προμήθεια για μία πενταετία, με χρηματοδοτική μίσθωση (λίζινγκ) δύο απορριμματοφόρων οχημάτων τύπου πρέσσας χωρητικότητας 16m3, ενός τρίτου απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσσας χωρητικότητας 18m3 με σύστημα πλύσης κάδων, καθώς και δύο ανατρεπόμενων φορτηγών μικτού φορτίου 15 τόνων, έναντι του συνολικού ποσού των 1.322.250,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., που θα καταβληθεί σε 60 μηνιαίες δόσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι ο δήμος θα έχει για πέντε χρόνια αυτά τα τρία απορριμματοφόρα, συν τα δύο φορτηγά, πληρώνοντας κάθε μήνα περίπου 2.250 ευρώ, χωρίς να νοιάζεται για τη συντήρηση και την ασφάλισή τους, καθώς συμπεριλαμβάνονται στη χρηματοδοτική μίσθωση. Και μετά την παρέλευση της πενταετίας και την εξόφληση των 60 δόσεων, αυτά τα πέντε αυτοκίνητα θα μπορούν να περιέλθουν στην κυριότητα του δήμου, πληρώνοντας το συμβολικό ποσό του ενός (1) ευρώ.

Περισσότερα για το θέμα αυτό, στο www.nikaia-rentis.gov.gr