Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κουζινόπουλου-Εργαζομένων Δήμου

Σε πολύ καλό, θερμό κλίμα, έγινε το πρωί της Τετάρτης συνάντηση της διοίκησης του Συλλόγου  Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Κουζινόπουλο και στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Και με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η δέσμευση της παράταξης  ότι δεν θα αφήσει να χαθεί καμία υπάρχουσα θέση, αντιθέτως θα διεκδικηθούν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας. Επίσης, ότι θα  υπάρχουν απόλυτα διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, αλλά και θα διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων και διοίκησης απέναντι σε όλες τις πολιτικές που επιτίθενται στις ζωές όλων, στους μισθούς και στο κοινό σπίτι, το δήμο Θερμαϊκού.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Πετρίδης, είναι καθημερινή η ανασφάλεια των εργαζομένων, ως προς τη μελλοντική διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ το άγχος τους αυξάνεται από την άδικη και ανθρωποφαγική διαδικασία της αξιολόγησης με την υποχρεωτική ποσόστωση. Ακόμη, οι εργαζόμενοι στο δήμο Θερμαϊκού αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κατασκευάσει επιόρκους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Άλλα θέματα που θίχτηκαν, ήταν η ασφάλεια των πεπαλαιωμένων υπηρεσιακών οχημάτων, η ανάγκη  αγοράς νέων οχημάτων, η τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, χορήγηση γάλακτος, προμήθεια πυροσβεστήρων για τα κτίρια, προμήθεια χημικών η κατασκευή τουαλετών στο χώρο εργασίας της υπηρεσίας καθαριότητας και διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων και εμβολιασμός στα τμήματα καθαριότητας, πρασίνου, οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών )κ.α..
Απαντώντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, αφού υπενθύμισε ότι τα στελέχη της παράταξης, βρέθηκαν πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων στο δήμο, υπογράμμισε ότι ως δημοτική αρχή η «Συμπολιτεία» θα στηρίξει τα δημόσια και δημοτικά χαρακτηριστικά στην ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, πρόνοια, πολιτισμό, αθλητισμό. Ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη στενή συνεργασία της νέας διοίκησης και των εργαζομένων, θα μπορέσει να δουλέψει ο Δήμος αποτελεσματικά για τους δημότες, καινοτόμα και αναπτυξιακά.


Η επιστολή της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
Στους εργαζόμενους του δήμου Θερμαϊκού διανεμήθηκε επιστολή της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» όπου αναφέρονται τα ακόλουθα:
Φίλες και Φίλοι,
Απευθυνόμαστε προεκλογικά σε εσάς γιατί είστε η κινητήρια δύναμη του Δήμου Θερμαϊκού. Από σας εξαρτάται η λειτουργία πολύτιμων υπηρεσιών για την τοπική κοινωνία, τα οικονομικά του Δήμου, η κατασκευή έργων, η υποστήριξη των παιδιών και της τρίτης ηλικίας, η καθαριότητα και η υγιεινή των οικισμών, η λειτουργία των επιχειρήσεων, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα όλων των λειτουργιών του Δήμου. Ξέρουμε ότι τα σταθερά στελέχη του δήμου είναι οι εργαζόμενοί του και όχι οι αιρετοί που πρέπει να ανανεώνονται.
Και εσείς ξέρετε πολύ καλά, πολλά από τα μέλη και τους φίλους της Συμπολιτείας Αλληλεγγύης και Ανατροπής Θερμαϊκού. Είμαστε πάνω από όλα ενεργοί πολίτες, αρκετοί από μας είναι συνάδελφοί σας. Στηρίζουμε τη λειτουργία του Δήμου, γιατί πιστεύουμε στην αξία της Αυτοδιοίκησης και νοιαζόμαστε για τον τόπο μας. Στηρίζουμε τα δημόσια και δημοτικά χαρακτηριστικά στην ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, πρόνοια, πολιτισμό, αθλητισμό. Έχουμε βρεθεί μαζί σας σε κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας, για να δρομολογηθούν σχολικά λεωφορεία, αλλά και στην καθημερινή προσπάθεια να δουλέψει ο Δήμος αποτελεσματικά για τους δημότες, καινοτόμα και αναπτυξιακά.
Στα 4 χρόνια εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής έχουν αμφισβητηθεί οι πόροι και συκοφαντήθηκε το προσωπικό των ΟΤΑ. Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εντείνουν την εργασιακή ανασφάλεια των εργαζομένων του δήμου, μειώνουν τις αποδοχές σας και επισύρουν ανά πάσα στιγμή παράλογες πειθαρχικές ευθύνες. Η άδικη και εξωφρενική αξιολόγηση, με προφανή στόχο τη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων, έχει ετοιμαστεί. Η εφαρμογή της στους δήμους αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές, με έναν ακόμα προφανή στόχο: να πιεστείτε πριν τις κάλπες και να αποφύγουν οι κυβερνητικές παρατάξεις το πολιτικό κόστος.
Σήμερα απαιτείται οι δήμοι να είναι δυνατοί και αγωνιστικοί και να θέτουν ως προτεραιότητα τον άνθρωπο. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, η οποία έχει νέους και άφθαρτους υποψήφιους, χωρίς παλαιοκομματικές συμπεριφορές, δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση και μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά το δήμο Θερμαϊκού .Πριν τις εκλογές θέλουμε να δεσμευτούμε απέναντί σας για στενή συνεργασία ώστε :
  • Να διεκδικήσουμε νέες, σταθερές θέσεις εργασίας και να μη χαθεί καμία υπάρχουσα θέση
·         Να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων και διοίκησης απέναντι σε όλες τις πολιτικές που επιτίθενται στις ζωές όλων μας, στους μισθούς μας και στο κοινό μας σπίτι, το δήμο Θέρμαϊκού.
  • Να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες του δήμου.
Κρίνετέ μας αυστηρά, επιλέξτε την ενεργή στάση σε όσα μας αφορούν, επιλέξτε την ανανέωση και την ελπίδα! Με δυνατή παρουσία και ψήφο στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στις εκλογές εξασφαλίζουμε ότι:
Καμία θέση εργασίας δεν θα χαθεί και κανείς εργαζόμενος του δήμου δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.